Nov 20, 2014

SPICY CARROT SOUP WITH GUACAMOLE CREAM




Kuva on keinovalon kelmeydessä otettu, mutta ruoka oli älyttömän hyvää! Sovelsin lievästi (itseasiassa lähinnä vaan värimaailmaa) tästä siihen, mitä kaapista löytyi. Tomaattipyree korostaa sopivasti porkkanan makeutta, chilituorejuusto potkaisee miedosti ja kreikkalainen jogurtti avokadon kanssa on suussasulavaa.

Keitto:
2 x pieni peruna
3 x iso porkkana
4 dl vettä
1-2 rkl tomaattipyreetä
1-2 rkl chilituorejuustoa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
ripaus suolaa, pippuria ja oreganoa

Guacamolevaahto:
1 avokado
liraus sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi murskattuna
ripaus suolaa ja pippuria
1 rkl kreikkalaista jogurttia
vajaa rkl hakattua punaista paprikaa ja samanverran sipuliakin hakkeena

Soppa: paloittele perunat ja porkkanat. Keitä ne pehmeiksi, lisää loput aineet ja soseuta sauvasekoittimella.

Vaahto: halkaise ja lusikoi avokado sitruunamehun kanssa astiaan ja lisää valkosipuli, mausteet ja jogurtti. Soseuta kuohkeaksi sauvasekoittimella. Sekoita valmiiseen soseeseen lusikalla paprika- ja sipulihake.

Soup:
2 x small potato
3 x big carrot
2 cups water
1-2 tbs tomato paste
1-2 tbs chili cream cheese
1 chopped garlic clove
salt, pepper and little oregano

Guacamole Cream:
1 avocado
one full squeeze of lemon juice
1 chopped garlic clove
salt'n peppa
1 tbs Greek yogurt
less than 1 tbs of chopped onion and same amount of chopped red bell pepper

Soup: boil the potatoes and carrots until soft. Add the rest of the ingredients and puree the whole thing.
Cream: puree everything else except the chopped onion and bell pepper. Stir them to the cream with spoon.

No comments:

Post a Comment

Saa osallistua :) - Leave a message and I'll get back to you!