Jan 20, 2014
PRAWN CURRY
Lauantai-illalliseksi laitoin kaikkea mitä kaapista löytyi porisemaan kookosmaidon ja chilitahnan kanssa. Jäisten ravunpyrstöjen kuoret lähtevät kuin sukka jalasta vetämällä, kun ne on ensin huudottu haaleassa vedessä.
Tarvitset:
- vihanneksia (porkkana, parsa) palottuna
- pakaste-jättiravunpyrstöjä (keittämättömiä)
- 2-3 rkl curry-tahnaa (vihreä)
- prk kookosmaitoa
- nuudeleita
- kastikkeita antamaan suolaa (soija/ kalakastike/ osterikastike/ teriyaki)
- inkivääriä
- valkosipulia
- korianteria
Laita kattilaan kookosmaito, chilitahna ja maustekastike keittymään miedolla lämmöllä. Lisää inkivääri ja valkosipuli, sekä "kovuusjärjestyksessä" (ensin porkkana tässä) kaikki aineet. Ravut lisätään viimeisenä (niiden tarvii kypsyä vain sen verran, että muuttuvat pinkeiksi) tuoreen korianterin kanssa.
This is very simple Saturday supper. You can basically cook everything in chili paste spiced coconut milk. Peeling frozen prawns is very easy when rinsed in lukewarm water first. Just pinch the tail and pull like a sock.
The recipe:
- fresh vegetables cut to rough pieces
- frozen prawns (uncooked)
- 2-3 tbs curry paste
- can of coconut milk
- noodles
- soy/ fish/ oyster/ Teriyaki sauce to give salty flavor
- ginger
- garlic
- cilantro
Boil gently everything in curry paste and sauce spiced coconut milk. Start with the hard vegetables (+ fresh ginger and garlic) and add prawns last with the fresh cilantro. Cook until the prawns are pink.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
I want to taste it!!!!!!! It looks so yummy!!! :)
ReplyDelete